През първите 14 месеца от пандемията около милион и половина деца по

...
През първите 14 месеца от пандемията около милион и половина деца по
Коментари Харесай

Милион и половина деца са осиротели заради Covid-19

През първите 14 месеца от пандемията около милион и половина деца по света вследствие на Covid-19 са претърпели гибелта на родител, баба, дядо или друг роднина, който се е грижил за тях. Това демонстрира изследване на Оксфордския университет и Американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите, оповестено в здравното списание Lancet и представено от CNN. Само броят на тези деца, които са изгубили биологичен родител надвишава милион.

Оценките са направени въз основа на данните за смъртността от 21 страни, които съставляват 77% от смъртните случаи на Covid-19 в международен мащаб, и от Отдела за популацията на Организация на обединените нации.

" На всеки два смъртни случая от Covid-19 в международен мащаб едно дете е загубвало родител или различен непосредствен, грижил се за него "

Изчисленията са на доктор Сюзън Хилис от Американския център за надзор и предварителна защита на болесттите и началник на проучването. Тя споделя пред CNN, че децата, които губят родител или индивида, който поставя главните грижи за тях, освен, че претърпяват разрушителен стрес, само че и може да останат сами, да се развият болести, да бъдат измъчвани или да изпаднат в беднотия.

" Децата, които губят хората, които поставят за тях първоначални грижи, имат по-висок риск от психологични проблеми; физическо, прочувствено и полово насилие; и фамилна беднотия ", пишат от екипа на изследването.

Тези неподходящи прекарвания покачват риска от самоубийство, бременност в юношеска възраст, инфекциозни болести, в това число ХИВ/СПИН и хронични болести.

Бабите и дядовците са по-важни, в сравнение с в началото може да наподобява, прибавя екипът.

" В Съединени американски щати 40% от бабите и дядовците, които живеят с внуци, служат като първоначални гледачи; във Англия 40% от бабите и дядовците обезпечават постоянни грижи за внуци ", пишат откривателите. Загубата на баба и дядо може да бъде повече от просто разстройство.

Смъртта на баба и дядо може също да понижи психосоциалната, практическата и / или финансовата поддръжка за техните внуци. Този вид уязвимости постоянно слагат децата в потребност от различни или спомагателни грижи, като осиновяване или приемна грижа.

Броят на сираците от Covid-19 ще се усили с напредването на пандемията. Има незабавна нужда да се даде приоритет на тези деца и " да се поддържат в продължение на години напред ", сподели още Сюзан Хилис. Екипът й подсети още, че обществата би трябвало да оказват помощ на фамилиите, наранени от пандемията, с икономическа, просветителна и психично-здравна поддръжка.

 
Детство в институция - едно видео, което оставя следи в душата
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР